dimecres, 20 de juny del 2018


DIARI D’UN VOLUNTARIAT

El Congrés Internacional IV

Per finalitzar una primera jornada intensa l’ “Speed dating project” es presentava com una activitat en què cada país havia de fer una “quick presentation” sobre un projecte que s’estigués desenvolupant.  Els assistents teníem l’oportunitat de descobrir en un temps record accions diferents adreçades a recaptar diners, a fer més visible a la gent gran, a crear espais d’escolta activa per la gent gran, a ajudar a la gent gran a exercitar les seves capacitats cognitives, etc.

Alguns dels projectes presentats:



CANADÀ
Les petits frères (la grande famille des persones âgées seules) / little brothers (the extended family for lonely elders) presenten un projecte que consisteix en un sac de visita que porta un material simple i lúdic acompanyada d’una guia d’us amb idees i exemples, que faciliten la trobada alhora que treballa els sentits, o també, exercita la memòria o les habilitats manuals a través de jocs, exercicis de bricolatge o propostes per la conversació.
L’aprenentatge que es produeix és homologat, encara que s’aprecia molt més per desenvolupar el gust per l’aprenentatge, per augmentar l’autoestima i perquè suposa una motivació extra en sentir-se útil i poder fer i estudiar allò que no han pogut fer en tota una vida treballant.
El projecte de Canadà va acompanyat amb un vídeo en francès: http://youtu.be/NiEh_naDX8E

POLÒNIA
Mali bracia Ubogich Stowarzyszenie tenen un projecte en marxa que és un telèfon d’atenció que funciona 3 dies a la setmana durant 3 hores i dues hores extra un dia a la setmana per a temes relacionats amb l’Alzheimer.
No tenen suport econòmic tot i que el telèfon l’atén personal professional de la psicologia amb experiència.
Hi ha persones que truquen només per parlar amb algú, altres que aprofiten per preguntar temes burocràtics, per resoldre dubtes, fins i tot, han rebut trucades de menors interessats en com tractar als avis.


IRLANDA
Friends of the Eldery Ireland presenta el “Wednesday Club”: Una comunitat d’uns 120 membres que cada dimecres organitzen activitats i preparen menjar per la gent que vulgui anar a la seva seu a Bolton Street.
Música, ball, jocs... A la seva web ho publiciten com club social informal, ideal per a persones grans que poden i volen sortir de casa.


ALEMANYA
Friends of Eledry at German van celebrar el dia 1r d’octubre (la diada de la vellesa) amb un Senioren Flashmob organitzat per diferents associacions.
Amb aquesta acció es pretén donar visibilitat a la gent gran i per aquesta causa no han escatimat en recursos i en esforços.  Així, la música va ser creada especialment per l’activitat, es va buscar el lloc especial per portar-la a terme que fos freqüentat per gent jove, van participar diverses organitzacions i associacions i, fins i tot, donaven un diploma als participants.  

Tot un desplegament d'ingeni, creativitat, temps, bona voluntat, ganes d'ajudar, etc.




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada