divendres, 16 d’octubre del 2015

Diari de pràctiques d’una psicopedagoga
CAPÍTOL III

Busco, investigo, recerco més informació en la pàgina web de l’Escola i descobreixo que hi ha molta activitat.  Esta molt contactada amb altres associacions, institucions, empreses, col·labora en molts projectes i comparteix d’altres.  Publicacions, vídeos, articles, treballs... la web és farcida de projectes, els blocs de les aules, models de documents, notícies..., però he de tornar a centrar la qüestió.

La segona qüestió que proposa la PAC és sobre el perfil professional del/de la psicopedagog/a.
Aquesta setmana m’estic adonant de la tremenda dificultat per determinar missió, objectius, funcions, finalitats dels professionals de la psicopedagogia en la pràctica específica. He tornat a mirar la taula rodona del 15 aniversari de la titulació: Passat, present i futur de la intervenció psicopedagògica (Recuperat el 10 d'octubre de 2015).
A més, no vull perdre de vista que és un entorn molt interessant, ja que es tracta d’un projecte d’Escola Inclusiva. 


 He de veure les consideracions i elements de l’exercici professional.  La reflexió em porta a la recerca d’exemples concrets.  Certament, estic de sort, perquè en una de les reunions de l’AFA, havia tingut l’oportunitat de descobrir que la vicepresidenta és psicopedagoga i fa assessoria en un equip d’una població propera.
Se m’acut que prepararé quatre preguntes i podria parlar amb ella, però també podria aprofitar i parlar amb la psicopedagoga que visita el centre cada dijous i amb les mestres d’educació especial.  D’aquesta manera tindré visions i perspectives de la professió i la seva especificitat des de diversos punts de vista i opinions.
Mentre preparo les quatre preguntes, he escrit al director del centre, per si em posa aviat en contacte amb les mestres d’EE i la psicopedagoga, s’acosta la data de lliurament de la primera PAC del pràcticum i voldria aportar una bona reflexió.
M’adono que estic posant les bases del projecte i penso que si ho fonamento bé, podrà tenir desprès més pes.

Idees de preguntes per al qüestionari sobre l’aplicació i pràctica professional.
- Quant temps fa que vas cursar els estudis de psicopedagogia?
- Per què vas escollir aquesta titulació i no una altra?
- Què t’ha aportat?
- quines dificultats trobes en el seu exercici?
- quines són les problemàtiques en les que fas intervencions habitualment?
- com creus que et veuen els altres professionals?

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada